Saturday, February 3, 2018

«Tα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία κρύβουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία»

Ανακοίνωση για τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής:
Σε σχέση με τη διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της 21/1 στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της διοργάνωσης του «πατριωτικού» συλλαλητηρίου στην Αθήνα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται, αλλά πρέπει με σαφήνεια να καταδικάσουμε:

•    την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας. Γνωρίζουμε
καλά ότι οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα πλασάρονται ως «πατριωτικές» και διοργανώνουν συλλαλητήρια τέτοιου περιεχομένου είναι οι ίδιες που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, που πρωταγωνίστησαν στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού, που κατέστειλαν κάθε εργατικό αγώνα.

•    την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του ευρωμνημονιακού σφαγείου. Πίσω από τη διαμάχη για το «όνομα» δεν κρύβονται παρά οι ανταγωνισμοί των ισχυρών για τους αγωγούς και τα ενεργειακά κοιτάσματα.

•    τους ακροδεξιούς διοργανωτές και τους φασίστες, που βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να ξεμυτίσουν και προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, επιδιώκοντας να μας οδηγήσουν στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά ως αντίδοτο στην οργή που προκαλούν τα Μνημόνια και η φτώχεια. Μέσα από αυτά τα συλλαλητήρια και την εθνικιστική έξαρση διαμορφώνεται το έδαφος για επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες και στον κόσμο των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, όπως, για παράδειγμα, στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Αντίθετα σε όλα αυτά, εμείς πιστεύουμε ότι:

•    Μόνο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων και των λαών για τα ταξικά μας συμφέροντα και για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης μπορούν να βάλουν φραγμό στο εθνικιστικό δηλητήριο, στον φασισμό, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων.

•    Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Έχουμε κοινό εχθρό. Είμαστε απέναντι στην εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών τους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ‒ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

No comments:

Post a Comment