Monday, February 26, 2018

Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν την δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα

Την επίθεση που έγινε χθες από φασιστική ομάδα στον κοινωνικό χώρα «Φαβέλα» στον Πειραιά καταδικάζει η "Κίνηση -Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ), κάνοντας λόγο για τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που εισέβαλε στον χώρο και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων, τη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουν από την κυβέρνηση..
«το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά» και καλεί σε «δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο» το Σάββατο 17 Μαρτίου, Ομόνοια 3μμ.
 Αναλυτικά η ανακοινωση της ΚΕΕΡΦΑ:
"Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Ομάδα δέκα νεοναζί της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς. Τραυμάτισαν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και άλλα τέσσερα άτομα.
Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Ήδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.
Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.
Να δώσουμε δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ."
Η «Φαβέλα» είναι ένας χώρος με έντονη αντιφασιστική δράση που έχει γίνει στόχος επιθέσεων και κατά το παρελθόν από ακροδεξιά στοιχεία. Σε χθεσινή ανάρτησή της στο Facebook, η «Φαβέλα» ανέφερε:

"Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.
Διαψεύδουμε τα γελοία δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών στο χώρο και ερευνών σε σπίτια συμμετεχόντων, από μερίδα του τύπου.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!"

No comments:

Post a Comment