Tuesday, May 28, 2013

Μήνυμα Αλληλεγγύης απ' τη Χαλκιδική

Το Σάββατο 25 Μαϊου, η Χαλκιδική έστειλε δυναμικό μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης. Με τους ήχους της μουσικής και τον παλμό του κόσμου, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα. Στη συναυλία για “μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ” ενώθηκαν χιλιάδες φωνές στον αγώνα για την υπεράσπιση του δάσους, του νερού, του αέρα, της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του μέλλοντος.
Ευχαριστούμε το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τη Ματούλα Ζαμάνη, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη, τους B-Movies, το Δημήτρη Ζερβουδάκη, τη Σοφία Γεωργατζή, τους μουσικούς και τεχνικούς, για τις μελωδίες, τα λόγια και τη δύναμη που μας έδωσαν. Ευχαριστούμε τον Μίκη..
Θεοδωράκη για το μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα μας. Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες της περιοχής που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε σ΄αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και φίλες που ταξίδεψαν από κοντά ή μακριά για να είναι μαζί μας.
Πολλά καθεστωτικά ΜΜΕ γι΄άλλη μια φορά παίξανε το παιχνίδι της εξόφθαλμης προπαγάνδας. Για κάποιους η συναυλία δεν υπήρξε, για κάποιους άλλους δεν υπήρξαν οι πάνω από 10.000 άνθρωποι. Τους ευχαριστούμε κι αυτούς.
 Όσο πιο απροκάλυπτα στηρίζουν την “επένδυση” και συκοφαντούν τους αντιδρώντες, τόσο περισσότεροι σκεπτόμενοι πολίτες αναζητούν άλλες πηγές ενημέρωσης.
Η άψογη διοργάνωση της συναυλίας – χωρίς Δήμους, Αστυνομικούς, Τροχαία – οφείλεται αποκλειστικά στο πάθος, τη συντροφικότητα και τη συνεργασία εκατοντάδων ανθρώπων, που δούλεψαν ακούραστα για πολλές μέρες. Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε και μόνοι μας – χωρίς αυτόκλητους σωτήρες και προστάτες. Μπορούμε, όταν όλοι μαζί συναποφασίζουμε και συνεργαζόμαστε.
Τέλος, η συναυλία αυτή ήταν το δικό μας μήνυμα προς τ΄αδέρφια μας και τους συναγωνιστές μας που βρίσκονται προφυλακισμένοι. Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και είμαστε δίπλα τους. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε.
ΝΑΙ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

No comments:

Post a Comment