Thursday, October 13, 2011

Ει, δημοσιογράφοι ψάξτε το καλάθι των αχρήστων σας


Για κοιτάξτε καλά στα καλάθια των αχρήστων σας, εκεί που πετάτε κάθε μέρα δελτία τύπου διαμαρτυρίας, ανακοινώσεις, εκκλήσεις και επιστολές απόγνωσης. Του πολίτη που υποτίθεται πως εκπροσωπείτε...
Είναι από τον κόσμο, τον απλό, αυτόν που θέλει να μιλήσει και φωνή δεν έχει.
Αν θέλετε να επιζήσετε επαγγελματικά, ψάξτε καλά και βγάλτε τα τσαλακωμένα χαρτιά από το καλάθι, εκεί που τα πετάξατε γιατί το Μέσο μας δεν το ενδιαφέρει αυτή η είδηση. Γιατί ο αρχισυντάκτης θα βάλει τις φωνές αν τολμήσουμε να προτείνουμε τέτοιο ρεπορτάζ...
Αν θέλετε να κρατήσετε το επάγγελμα σας σε αυτό που έρχεται.
Δεν μπορείς πρωί πρωί με μάτι γυάλινο και χωρίς ντροπή κύριε δημοσιογράφε να λες "ε, εμείς που είμαστε στο σύστημα τα ξέραμε και δεν κάναμε τίποτε, έχουμε ευθύνες". Και να το λες αυτό μόνο για να θολώσεις τα νερά, να σπιλώσεις, να..

Tuesday, October 11, 2011

Εκκληση για άμεση δράση ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις στον ΔΟΛ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στον ΔΟΛ για άλλη μία φορά βιώνουμεμε κυνικό τρόπο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας, η οποία μονομερώς υλοποιείται (την ίδια στιγμή που τα golden boys αυξάνονται – βλέπε νέα πρόσληψη Εμπορικού Διευθυντή) και όπως εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής στο επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί –αν τους αφήσουμε- η τελική εκκαθάριση (δημοσιογράφων, διοικητικού προσωπικού, τεχνικών κ.λ.π).
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΛ στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑΤΟΣ τουλάχιστον από το διοικητικό προσωπικό θα υπάρξει μείωση της τάξης του 50%.
Εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει στον ΔΟΛ στοχευμένη και μεθοδευμένη επίθεση σ’όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους (εκπροσώπους εργαζομένων, μελών Δ.Σ κ.λ.π) που εκδηλώνεται με ανοικτές απειλές, ύβρεις, και περνάει μέσα από την..

Ποιός φοβάται τη γενική απεργία στα ΜΜΕ;..

-από το anasigrotisi

"Συντονιστικό Σωματείων"
για έναν καλό λόγο ύπαρξης ...

48ωρη γενική απεργία σ' όλα τα ΜΜΕ ...

Ιδού η Ρόδος των εργοδοτών, ιδού και το τόλμημα των εργαζομένων...
Είναι πλέον καιρός να δώσουμε - να δώσει το "Συντονιστικό" - μια αξιοπρεπή μάχη. Μια μάχη με συνέπεια και συνέχεια...
Η κατηγορία ότι μέσα στο "Συντονιστικό" υπάρχουν απόντες από τις περισσότερες των περιπτώσεων του πρόσφατου και τωρινού μακελειού που διαδραματίστηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται σε όλα τα μαγαζιά, πρέπει να καταπέσει ...
Σήμερα - εδώ και τώρα - οφείλουν ΟΛΟΙ να αποφασίσουν με ποιούς θα 'παν και ποιούς θ' αφήσουν ...
48ωρη γενική απεργία σ' όλα τα ΜΜΕ ...
Για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί ...
Και πάνω απ' όλα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !!!

Υ.Γ.: ... η πρόταση για 48ωρη γενική απεργία φιλοδοξεί να "καλύψει" ένα μέρος από το κενό που άφησαν δύο χρόνια - τουλάχιστον - ατέρμονων συζητήσεων, διαδρομίστικων

Friday, October 7, 2011

ΔΟΛ: Εμφύλιος συντακτών ή «σωματεία» κόντρα στην ΕΣΗΕΑ;

Ενώ στην Αθήνα οι μαχόμενοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονταν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, στις εφημερίδες επικρατούσε πανικός. Εντατικοποίηση, φωνές, γκρίνια. Και ούτε χρόνος να τολμήσουν οι συντάκτες να ενημερωθούν για τα όσα συνέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας.
Και στον ΔΟΛ κυκλοφόρησαν ενημερώσεις και γινόταν κουβέντα περί νομιμότητας(!) της εργασιακής επιτροπής. Η μόνη επιτροπή που έδωσε μέχρι σήμερα σκληρές μάχες εντός του ΔΟΛ ενώ άλλοι εντός εταιρείας απλώς κοίταζαν με λευκά βλέμματα τα πληκτρολόγια τους, όταν γίνονταν οι μαζικές απολύσεις...
Στην ενημέρωση που διαβάζουμε στο blog του εκπροσώπου του "Βήματος" Τάσου Αναστασιάδη για την "ενημέρωση" του συναδέλφου των Νέων και εκπροσώπου τους, Κώστα Ντελέζου, για τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ καθώς και για την Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στον ΔΟΛ, στην οποία ο..

Wednesday, October 5, 2011

Εμφύλιος εργαζομένων και μικροπρέπειες στον ΔΟΛ - Τρίβει τα χέρια του ο Ψυχάρης

Πως τα έχει καταφέρει ο Ψυχάρης και έχει διασπάσει με τόση επιτυχία τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Ετσι έχουμε από τη μία τον εργασιακό εκπρόσωπο των ΝΕΩΝ που δεν αναγνωρίζει την Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στον ΔΟΛ και από την άλλη τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ που προβαίνει σε διευκρινίσεις και κριτική. Ο μεν Κώστας Ντελέζος (των ΝΕΩΝ) χαρακτηρίζει λαθρόβια την Εργασιακή Επιτροπή, υπενθυμίζει ότι «από ΤΑ ΝΕΑ στη διετία 2010-2011 έχουν αποχωρήσει πάνω από 45 συντάκτες, ενώ οι μισθοί έχουν ήδη περικοπεί κατά 15% από τις αρχές του χρόνου, με την αφαίρεση δυο Κυριακών κάθε μήνα» και κάνει λόγο για «επιλήψιμες» πρακτικές...
Ο δε Τάσος Αναστασιάδης του Βήματος αφήνει υπονοούμενα για ευνοούμενους στον ΔΟΛ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το να διαφωνούν οι συνάδελφοι των Νέων με τον μεταξύ μας συντονισμό είναι ίσως κακό (κατά τη γνώμη μου), αλλά θεμιτό, όποιο λόγο και να επικαλεστούν (ότι είναι οι ίδιοι πιο σπουδαίοι, ότι εμείς οι..

Δ. Τρίμης: Ολοι μαζί να παρακάμψουμε φόβους κι αναστολές


Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης και τους τρόπους αντίδρασης περιγράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Δημήτρης Τρίμης στην εισήγηση του προς το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (5/10/2011):

- Είμαστε όχι στο σημείο μηδέν, αλλά υπό το μηδέν.
Συμπληρώνουμε δύο χρόνια χωρίς συμβάσεις -στην ΕΡΤ τρία χρόνια -με την εργοδοσία να εφαρμόζει με μεθοδικότητα το δόγμα του σοκ και να αξιοποιεί στο έπακρο τα τετελεσμένα που δημιουργούν αφενός η τρόικα με την κυβέρνηση και αφετέρου η ίδια η οικονομική ύφεση. Τα σημάδια κατάρρευσης του κλάδου μας που αναπτύχθηκε με όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας είναι περισσότερο από φανερά. Τα πρώτα μικρά «κανόνια» έχουν σκάσει και τα μεγάλα κανόνια που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να σκάσουν ανά πάσα στιγμή, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας, με..

Οι «αβρότητες» των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ



Στο δελτίο ειδήσεων του Mega και στην Ολγα Tρέμη βγήκε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη και αφηγήθηκε το τι υπέστη από τους άνδρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα κατά τις χθεσινές πορείες. Όπως είπε η Μπόλαρη τα ΜΑΤ είχαν εντολή να διώξουν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ από το Σύνταγμα (προφανώς για να μπορούν να δέρνουν ανενόχλητα). Εξιστορώντας την περιπέτειά της είπε ότι..