Tuesday, May 17, 2011

Aσύνταχτος Τύπος: Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση


Κάλεσμα Ασύνταχτου Τύπου σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, σήμερα Τρίτη 17-5-2011 στις 9 το βράδυ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ


Η σημερινή κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σημαδεύεται από την χειρότερη επίθεση που έχει δεχτεί ποτέ ο εργαζόμενος στον Τύπο, τόσο από εργοδότες, όσο και από κυβέρνηση, με μεγάλες τις ευθύνες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, τόσο από την ΕΣΗΕΜ-Θ, όσο και από την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να χαραχτούν γραμμές άμυνας και σχέδια διεκδίκησης, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η κατρακύλα. Ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι μέσα από συλλογικές διαδικασίες καθώς η εσωστρέφεια στην οποία μας οδήγησαν οι διοικούντες των συνδικαλιστικών οργάνων, αποδείχτηκε καταστροφική.

Ο Ασύνταχτος Τύπος διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση ενόψει των εκλογών της ΠΟΕΣΥ που θα γίνουν στις 26 Μαΐου και καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να έλθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους, αλλά και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο. Μέσα από τον διάλογο πιστεύουμε ότι θα βρούμε τον κατάλληλο τρόπο να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας για να δώσουμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα, η τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.

Το προσεχές συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, είναι κρίσιμο όσο ποτέ άλλοτε. Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων κατηγορήθηκε κατά καιρούς για αδράνεια και γενικότερη απραξία, στάση που έδωσε πρόσφορο έδαφος σε όσους είχαν ως στόχο τα κεκτημένα μας.

Πιστεύουμε σε μια ισχυρή ΠΟΕΣΥ των εργαζομένων, με ενδυναμωμένη την παρουσία των μη συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που.. θα έχει αποφασιστικό λόγο στις εξελίξεις και με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα λειτουργήσει επιτέλους προς όφελος όλων των Ενώσεων Συντακτών, όλων των δημοσιογράφων .

Η εκδήλωση του Ασύνταχτου Τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα 17-5-2011 στις 9 το βράδυ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε πολύτιμες απόψεις.

Ασύνταχτος Τύπος

No comments:

Post a Comment